به گزارش همشهری آنلاین، احمدینژاد امروز در چهارمین اجلاس ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد حاضر شد و در رابطه با نظارت مجلس بر دولت دهم، اختلاس سه هزار میلیاردی و احساسش نسبت به قوای مقننه و قضایی و وزارت اطلاعات سخن گفت.
احمدینژاد در بخشی از صحبتهایش خطاب به روسای قوه مقننه و قضایی، گفت: هرچند ممکن است برخی مطالب من مورد تایید کسی نباشد ولی من همه شما را دوست دارم. مجلس را هم دوست دارم، مجلس یک نهاد قانونگذاری و مهم است ولی نباید پای خود را فراتر از قانون بگذارد. قانون خط قرمز ما است.
رئیس جمهور ادامه داد: قوه قضائیه را هم دوست دارم. اگر این قوه نباشد کشور نمیتواند حتی یک روز سلامت باشد. آقای مصلحی و پورمحمدی را هم دوست دارم. آقای رحمانی فضلی (رئیس کل دیوان محاسبات) و منتظری (رئیس دیوان عدالت اداری) را هم دوست دارم. ما با هم هستیم. یک ماموریت داریم. یک کار بزرگ بر دوش همه ما است. هیچ کدام یک از ما ابدی نیستیم.
در متن زیر میتوانید خلاصه صحبتهای رئیس جمهور را بخوانید:
- گاهی اوقات شاهد هستیم نماینده مجلس بالای سر پیمانکار میایستد و میگوید این کار را انجام بده و آن کار را نکن. اگر نکنی وزیر را استیضاح میکنیم. این کار برای مجلس فسادزا است.
- باید شورای دستگاههای نظارتی و اعضای آن یک بحث آسیبشناسی در این حوزه داشته باشند. رئیس جمهور نیز از این شورا پشتیبانی و حمایت کند. اگر مقایسه شود در دنیا ما جزو سیستمهای سالم دنیا هستیم. اما در جمهوری اسلامی یک فساد هم، بزرگ است. یک تخلف و سوء استفاده هم قابل پذیرش نیست.
- اینجا ما ادعای حکومت دینی داریم. دویست هزار تن از بهترینهای ملت اینجا پرپر شدند. اینجا یک تاریخ را به ارث برده است. اگر اسم اسلام، اهل بیت و دینداری روی ما نبود وضع ما عالی بود. اما ما پرچم یک مکتب را بلند کرده و ادعا داریم و باید بهترین باشیم.
- هرچند ممکن است برخی مطالب من مورد تایید کسی نباشد ولی من همه شما را دوست دارم. مجلس را هم دوست دارم، مجلس یک نهاد قانونگذاری و مهم است ولی نباید پای خود را فراتر از قانون بگذارد. قانون خط قرمز ما است. قوه قضائیه را هم دوست دارم. اگر این قوه نباشد کشور نمیتواند حتی یک روز سلامت باشد. آقای مصلحی و پورمحمدی را هم دوست دارم. آقای رحمانی فضلی (رئیس کل دیوان محاسبات) و منتظری (رئیس دیوان عدالت اداری) را هم دوست دارم. ما با هم هستیم. یک ماموریت داریم. یک کار بزرگ بر دوش همه ما است. هیچ کدام یک از ما ابدی نیستیم.
- آنچه رابطه ما را تنظیم میکند قبل از هر امری برادری، آرمان و اهداف و مکتب مشترک است. ملت ما را انتخاب نکردند که بیاییم سر کار با هم دعوای سیاسی کنیم! باید همه دست به دست هم بدهیم و مشارکت کنیم تا شورای دستگاههای نظارتی با نگاه اصلاحگری امور را پیش ببرد.
- (رئیس جمهور همچنین با خنده خطاب به مصلحی گفت) من «اطلاعات» را نیز دوست دارم.
- (احمدینژاد با اشاره به مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور) ایشان هم «کیهان» است. من هم «اطلاعات» را دوست دارم و هم «کیهان» را! آقای پورمحمدی کیهان است و من کیهان را هم دوست دارم!
- آقایی رد صلاحیت شده (توسط هیات اجرایی یا شورای نگهبان) به عنوان عدم التزام به اسلام. من سوال کردم و پرسیدم که چرا رد صلاحیت شده؟ عنوان شد که ایشان موردی داشت که در قانون قید نشده بود. به همین دلیل به خاطر عدم التزام به اسلام رد صلاحیت شد! میخواهم بگویم به چه حقی افراد به خاطر موردی که در قانون قید نشده رد صلاحیت میشوند؟! به چه حقی حق ملت تضییع میشود؟! البته نمیخواهم بگویم که توسط چه دستگاهی رد صلاحیت شده بود این فرد. فرقی نمیکند. چه شورای نگهبان و چه هیات اجرایی.
- بنده در این جلسه نمیخواهم به عنوان رئیس قوه مجریه صحبت کنم. حتی نمیخواهم به عنوان مقام دوم پس از مقام معظم رهبری با شما صحبت کنم، بلکه میخواهم به عنوان برادری دلسوز و همکار مطالبی را در میان بگذارم.
- نظارت به هیچ عنوان به معنی مچگیری نیست بلکه نظارت به معنای تضمین سلامت کار است و جزو اصلی پروسه کاری است و به طور مثال ما در بحث مهندسی بخش نظارت و کنترل را داریم و کنترل مجدد جزو ذات کار مهندسی است.
- اگر زمانی این تصور به وجود بیاید که مسئولیت کار دستگاههای نظارتی، مچگیری از دستگاههای اجرایی است، در آن صورت ما شاهد گسیختگی در زمینه کار اجرایی خواهیم بود.
- نباید تحت عنوان بحث نظارت در کار اجرا دخالت شود و تحت عنوان بحث نظارت روند اجرایی کارهای کشور مختل شود.
- متاسفانه تصور غلطی در داخل کشور وجود دارد که آنهایی که بیشتر کار میکنند، در معرض فشار بیشتری از سوی دستگاههای نظارتی هستند باید در این خصوص چارهای شود و شورای نظارت باید تلاش کند تا نحوه نظارت بر اساس اجرای قانون و پیش بردن کارها باشد و در این میان قانون اساسی از همه مهمتر است.
- من و نه هیچ کس دیگر حق نداریم بر اساس برداشت شخصی خود از قانون به گونهای تصمیم بگیریم که بر تصمیم ملت تاثیر بگذاریم.
- امروز متاسفانه اصل این مسئله در بحثهای مختلف کاملا در حاشیه قرار گرفته و بانکی که این تخلف در آن بوقوع پیوسته بود، هماکنون در جریان پرونده قرار ندارد و رئیس خاطی این بانک نیز طلبکارانه علیه ما موضع میگیرد.
- ناظر نمیتواند برای اجرا تصمیم گیری کند و نمیتواند برداشت خود را از قانون بیاورد.